Game the Game е настолно настолно шоу на Geek & Sundry, което се излъчва всяка сряда, започвайки от 16:00 PT на Twitch и Alpha. Присъединете се към домакина Бека Скот, докато тя представя някои от най-добрите настолни игри, които индустрията може да предложи, с нови гости всяка седмица! Тази седмица тя играе Warhammer Underworlds: Shadespire – научете се да го играете сами, като разгледате видеоклипа в края на статията.

Ако сте сравнително нови в настолните игри, може да изглежда, че всяка друга игра има невероятни миниатюри в кутията: сякаш те са толкова често срещани като картонени жетони и мийпъл. Всъщност това е скорошна тенденция тези изключително характерни и детайлни компоненти да се считат за нещо обичайно в сферата на настолните игри в бокс. Преди това миниатюрите живееха в сферата на миниатюрните бойни игри: ниша на настолни игри, където събирането, изграждането и боядисването на компонентите на вашата армия е част от преживяването, колкото и действителното играене на игрите.

ИЗПИСВАНЕТО НА МИНИАТУРИ Е ЗАБАВЛЕНО И НАГРАЖДАНЕ

Рисуването на вашите миниатюри е творчески обект. Ако сте абонат на Alpha, може би сте разбрали колко забавно може да бъде рисуването на миниатюри от нашето шоу Гилдия на художника. От избора на схеми за боядисване до крайния продукт, можете да изберете всичко. Вашите Stormcast Eternals не трябва да бъдат боядисани в златно и синьо, ако не искате те да бъдат. Те могат да бъдат с какъвто и цвят да искате и никой не може да ви каже, че са боядисани погрешно.

Няма значение дали току-що започвате, има нещо задоволително в това да поставите армията си на масата напълно боядисана и способна да различава цифрите. Има термин, използван в миниатюрни игри, наречен готов за маса. Всичко това означава, че миниатюрата изглежда добре на една ръка разстояние. В крайна сметка хората не играят игри с миниатюрите си на три инча от носа им. Няма нищо толкова зрелищно, колкото оставянето на цяла армия от рисувани миниатюри. Странична бележка: без значение как рисувате миниатюрите си, повечето геймъри ще ви кажат, че боядисаните миниатюри хвърлят по-добри зарове (и лично аз винаги чувствам, че моята армия се представя по-добре, когато е боядисана.)

Това също е умение, което можете да подобрите. Има толкова много страхотни ресурси, които можете да проверите, и около хиляда различни начина да постигнете ефекта, който търсите. От книги до видеоклипове, до онзи удивителен художник във вашата група, повечето хора с удоволствие обясняват как рисуват армията си. Дори Games Workshop има безплатно приложение (The Citadel Paint App), което ви показва как да рисувате, както и какви бои са ви необходими, за да получите определен цвят или ефект.

Рисуването също е социална дейност в къщата ми. Приятелите ни идват, пускаме се в телевизионно предаване и седим и си говорим, докато рисуваме. Удвоява или утроява наличните ни цветове, защото всеки носи свои собствени консумативи за рисуване и ви дава незабавна обратна връзка. Понякога се забъркваме и не завършваме нищо, а друг път сме свръхфокусирани и рисуваме половин единица мини. Дори да нямате група приятели, с които да рисувате, има онлайн общности, които рисуват заедно онлайн, като хоби терен, където можете да седнете в терени с художници от всички нива, да бъдете социални и може би дори да научите нов техника или две.

ИГРАТЕ НА ИГРИ Е ФАНТАСТИЧЕН СОЦИАЛЕН ОПИТ

Когато играете миниатюрни игри, има съвсем различен социален аспект. Игрите за взимане са укрепени в миниатюрни култури на бойни игри. За разлика от настолната игра или RPG групата, където вашата група има тенденция да бъде същата малка група приятели, миниатюрните бойци непрекъснато търсят нови противници и нови армии. Можете да вземете игра почти всеки път, когато има двама души с армии и маса. Повечето магазини за игри ще имат специфични вечери, посветени на миниатюрни игри, за да улеснят геймърите да намерят други хора с подобно мислене. Един от най-добрите начини за разбиване на леда с бойна игра е да ги попитате каква армия играят. Обикновените потребители на магазина обикновено следят за нови играчи и се уверете, че се чувстват добре дошли в общността.

Играта срещу различни хора помага да изострите уменията си. Ако тактиката и стратегията са това, което ви привлича към тези игри (и има много такива), повечето играчи са повече от щастливи да ви помогнат да разбиете теорията на игрите и състава на армията, защото по-добрите играчи правят по-добри игри. Не мога да ви кажа колко нощи загубих игра и седнах с опонента си и говорих за това как можем да подобрим армията и стратегията си. Седмица или две по-късно щяхме да играем отново и щях да изляза на върха.