Настолни игри срещу настолни игри

Какво определя настолната игра?

Както казах по-рано, настолните игри и настолните игри са термини, често използвани като взаимозаменяеми. Добре е да наречем Monopoly настолна игра, но е неправилно да наричаме D&D настолна игра.

Настолната игра е доста лесна за идентифициране. Всичко се предлага в една кутия. Пакетът ще включва дъска, фигури / миниатюри, понякога зарове и таймери и винаги набор от правила.

Играете и завършвате настолна игра на едно заседание. Някои отнемат повече време, отколкото други. Продължителността на играта зависи от вида на играта, а също и от броя на участващите играчи.

Повечето настолни игри са комбинация от умения и късмет. Ще намерите и такива, които са чисто умения и такива, които са само късмет.

Всички настолни игри включват подвижни фигури на дъската. Понякога това е състезание до финална линия. И понякога това е само повтарящ се цикъл, докато някой друг фактор не определи кой е победителят.

Змии и стълби (известни още като улеи и стълби) е идеален пример за настолна игра с финална линия. Всички играчи започват на едно и също място, а първият, достигнал до финалното място, печели играта.

Monopoly, от друга страна, е игра, при която играчите се движат много пъти по дъската. Всеки цикъл около дъската ще доведе до различни ситуации за всеки играч. Целта на играта е да се избегне фалит, така че играчите се движат по дъската, надявайки се да спечелят пари, вместо да ги загубят.

Какво определя настолната игра?

Има много онлайн форуми, посветени на настолни и настолни игри. Два популярни форума са Geek & Sundry и Board Game Geek.

Хората на тези форуми са запалени по своите игри и с право. Въпреки това може да е трудно да разберете част от жаргона, особено ако не сте опитен настолен геймър. Понякога дори се бъркам с използваните термини, така че обещавам да държа нещата направо.

Настолните игри са всички игри, които изискват голяма, равна повърхност, на която да играете. Повечето хора избират маса за тези игри, тъй като са удобни, а повечето домове имат поне една. И в продължение на векове хората са се събирали около маси, за да прекарват качествено време заедно, така че защо да се променя сега?

Много видове игри се класифицират като настолни. Успях да намеря девет популярни категории настолни игри, включително настолни игри … Но може да има и повече:

  • Настолни игри
  • Игри на карти
  • Игри за изграждане на палуби (DBG)
  • Игри с карти за търговия (TCG)
  • Ролеви игри (RPG)
  • Игри с блокове / плочки
  • Стратегически игри
  • Игри със зарове
  • Игри с хартия и молив

Други видове настолни игри

Сега, след като знаете, че настолните игри са само подгрупа от настолни игри, мислех, че ще разгледам бързо другите видове настолни игри, изброени по-горе. Нека поговорим малко повече за всяка от тези категории плотове …

Игри на карти

Игрите с карти са най-удобните настолни игри за игра. Всичко, от което наистина се нуждаете, е тесте карти. Дори не се нуждаете от маса, за да играете карти, въпреки че най-често се играе на маса.

Стандартна колода с 52 карти може да се намери в почти всеки магазин за удобства, така че е бърз спасител, ако искате да се забавлявате с приятели. Популярните игри с карти със стандартни карти за игра включват такива като Poker, Crazy Eights и Go Fish.

Ще намерите и игри с карти, които не използват стандартна колода карти за игра. UNO е само един пример за такива игри с карти. Но не всички игри, които включват карти, са класифицирани като „игри с карти“, вместо това те имат конкретни имена, които ще разгледаме по-долу.