СТАРТИРАЙТЕ МАЛКИ

Най-голямата грешка, която евентуално бихте могли да направите в миниатюрите на wargaming, е купуването на твърде много мини направо. Когато научите за дадена игра, тактиката и интересите ви вероятно ще се променят. Следователно най-добрият ви залог е да започнете от малко с шепа единици. Не бързайте, научете се с течение на времето и в крайна сметка ще можете да насочите силата, която искате.

За първата си покупка отидох с Know No Fear: Warhammer 40,000 Starter Set, който управлява $ 80 директно от Games Workshop или от вашия приятелски местен магазин за игри. Взех моята за малко по-малко на Amazon.

Работилница за игри

Този комплект в кутия се доставя с всичко необходимо за насочване на две малки сили. От едната страна са най-новите и най-големите космически морски пехотинци Primaris, всеки един висок и гъвкав като своите братя в осмото издание на 40K правилата. От другата страна е Стражата на смъртта, меша от космически морски пехотинци-предатели и реанимирани трупове, борещи се от страната на Хаоса. Заедно тези съперници са фъстъченото масло и шоколадът от 41-во хилядолетие.

Също така в този набор има всички неща, от които се нуждаете, за да играете бърза игра, включително зарове и владетел. Проблемът е, че теренът, който влиза вътре в тази кутия … е кутията. Буквално го изваждате от декоративния му ръкав, обръщате го и се правите, че е сграда. Въпреки че тук има повече от достатъчно миниатюри, които да ви занимават да рисувате месеци наред, докато стигнете до игра, може би ще ви омръзне до сълзи. Но имам решение за това по-долу.

ПРАВИТЕ ИНСТРУМЕНТИ

Поставянето на миниатюри заедно обикновено включва изрязването им от струйките им и нанасянето на малко лепило на правилните места. Но правилните инструменти ще направят живота ви много по-лесен, когато рисуването започне.

Първо, ако изграждате пластмасови миниатюри, като тези от Games Workshop, посочени по-горе, ще искате да получите добър набор от щипки. Те приличат на резачки за тел, но едната страна на бизнес края е плоска, така че да можете да режете близо до модела, без да оставяте допълнителна пластмаса зад себе си.

Щипките обикновено се използват в други хобита, като мъниста. Взех чифта си в Michael’s. Произведени са от Beadalon и се предлагат и на Amazon за около 8 долара или около половината от това, което бихте платили за нещо сравнимо, което се предлага на пазара за миниатюри.

Бъдете нежни с щипките си. Не притискайте лопатките, без да има нещо между тях, например, или бихте могли да огънете ръба и да ги накарате да се подравнят. Също така, не ги използвайте за рязане на нещо различно от пластмаса.

След като отрежете пластмасовите мини от втулката, те все още няма да бъдат готови за сглобяване. Последната стъпка преди залепването е да премахнете линиите на матрицата. Това са малки дефекти, при които горещата пластмаса изтича между двете половини на матрицата, използвана в производствения процес.

Дълго време просто използвах гърба на хоби нож, за да премахна линиите на плесен, но детайлите на миниатюрите в наши дни са такива, че се нуждаете от нещо по-малко и по-твърдо от средното ви хоби острие, за да влезете в кътчетата. Games Workshop прави нещо, наречено Mouldline Remover. С $ 17,50 директно и от местни магазини за игри, малко по-малко на Amazon, това е малко повече за твърд метал с кафява дръжка. Но това направи всичко различно в моето сглобяване, намалявайки повредените миниатюри и изрязани пръсти с приблизително 100 процента.